Een systeem volledig laten ontwerpen en installeren in nieuwbouwobjecten.

Het systeem Velbus laat zich het beste omschrijven als : zeer goed, eenvoudig, zeer gunstige prijzen en mooie glasbedieningen.

Het is een Bussysteem op de welbekende 4 aderige getwiste buskabel 2x2x0,8 groen, die hier perfect voor te gebruiken is. De buskabel mag doorgelust of afgetakt worden, het maakt allemaal niet uit. De glazen bedienpanelen hebben ingebouwde thermostaten en bladzijdes met knoppen om vrij te programmeren met symbolen en teksten.

Het systeem is bedoeld voor nieuwbouw en grote renovatie, voor woningen, restaurants ,winkels, kantoren, bedrijfsruimtes, musea, jachtbouw, cruiseschepen, scholen en bedrijfshallen. Er zijn weinig beperkingen op te noemen.

Laat u door mij adviseren om samen met u de juiste installatie voor uw pand te creëren, binnen uw budget en welke uiteindelijk voldoet aan uw wensen.

Velbus domotica, makes life easy.

https://www.velbus.eu

Wat kan Velbus ?

Het Velbus-assortiment wordt steeds verder ontwikkeld 

Enkele voorbeelden uit de praktijk:

De functie van elke drukknop op elk moment wijzigen door middel van de Velbus-configuratie software.

Door een druk op de knop alle lichten uit of in schakelen en de rolluiken openen of sluiten

Kort drukken op een knop in de slaapkamer is alles uit en lang drukken is alles aan.

De verwarming in de badkamer op voorhand via de smartphone op comforttemperatuur zetten alvorens u in bad gaat.

Integreren van toegangscontrole systemen.

Aansturen van RGB verlichting voor lounge effecten.

Op afstand uw woning besturen, controleren of ingrijpen op de automatische werking bij afwezigheid.

Alles uit functie inclusief verwarming voor afwezigheid.

Sferen creëren met groepen verlichting door dimmen  en schakelen.

Met bewegingssensoren de hal verlichting laten schakelen, overdag op 100% en 's nachts op bijvoorbeeld 30%.

Uw verlichting in huis geleidelijk op laten dimmen terwijl het daglicht buiten afneemt.

Uw woning bedienen met een smartphone of tablet ook buiten uw eigen wifi bereik.

Integreren van DoorBird videofoon.

integreren van Sonos geluidsysteem.

En nog vele andere mogelijkheden.......

Een doordeweekse vrije dag

Uw woning werkt geheel automatisch, maar als u dan plots toch wilt uitslapen..

9:00

U hebt de wekker niet gezet, maar het is een doordeweekse werkdag en de verwarming is automatisch naar de nachtstand geschakeld, geen nood want op het glazen paneel bij het bed regelt u direct de verwarming terug naar comfortmodus alvorens u gaat opstaan.

9:03

Een tweede knop op het glazen paneel laat alvast de rolluiken van de slaapkamer omhoog gaan, de andere rolluiken waren na zonsopgang reeds automatisch omhoog gegaan.

9:20

Er verschijnt een melding op uw glazen Oled paneel dat vandaag de grijze vuilnisbak aan de weg gezet moet worden, hopelijk bent u nog op tijd hiervoor...

U bent opgestaan...


11:00

Na de douche en het ontbijt is het tijd om wat te gaan opruimen. U tikt even op uw stijlvolle glazen paneel in het voorbijlopen en u ziet in uw schermpje tot uw tevredenheid dat de zonnepanelen weer lekker opleveren vandaag.

De postbode

U hebt gisteravond nog snel voor 23:00uur een pakje besteld via internet..

12:00

De deurbel gaat.

Op het scherm van uw tablet ziet u onmiddellijk dat de postbode voor de deur staat met een pakje.

U gaat lekker uit lunchen dus het pakje was net op tijd. U drukt de alles uit knop in en de nog brandende verlichting gaat uit en de verwarming valt terug in nachtstand.

De kinderen komen thuis...

U bent na de lunch blijven hangen om nog wat te kletsen, ondertussen zijn de kinderen thuis gekomen uit school.

17:00

U bent zelf nog niet thuis maar om 16:00uur is de verwarming automatisch naar de comfortstand gegaan en dus komen de kinderen thuis in een warm huis. De studeerkamers zijn ook opgewarmd. U heeft van op afstand reeds de TV uitgeschakeld want er moet eerst gestudeerd worden.

De avond valt..

U heeft gezellig samen gegeten en de kinderen zijn klaar met studeren..

19:00

Het is ondertussen gaan schemeren en de verlichting in huis komt langzaam op sterkte naar gelang de duisternis buiten valt.

U wilt lekker relaxen en tv kijken, met een druk op uw paneel roept u fee avondsfeer op, de hoofdverlichting gaat dimmen en de schemerlampen gaan voor sfeer zorgen terwijl de verwarming automatisch een graadje hoger gaat.

De buitenverlichting

U heeft graag een lichtje aan in de tuin zodat het vriendelijk is voor gasten of uw partner die nog moet thuiskomen na het werk.

19:30

De buitenverlichting is automatisch aan gegaan bij de invallende schemering. De sensor aan de muur zorgt ervoor dat als er nog iemand langs of thuis komt op dat moment er extra verlichting gaat branden. met uw smartphone kunt u eventueel nog extra accentverlichting laten branden omdat u dat vanuit binnen zo'n mooi gezicht vind.


Slapen gaan...

Uw partner is ondertussen thuisgekomen en u heeft nog even gezellig in de sfeervolle verlichting gezeten in de woonkamer.

23:00

Na het gezellig nog even samenzitten is het dan toch echt tijd om te gaan slapen.

U drukt in de woonkamer de laatste schakelaar voor de trap naar boven even lang in en de slaapsfeer wordt geactiveerd.

De verlichting op de benedenverdieping gaat langzaam uit, de buitenverlichting gaat uit maar de sensor blijft actief voor nachtelijke bezoekers. De badkamerverlichting is aangegaan en ook uw nachtlampjes zijn aangegaan.

Nadat u uw tanden heeft gepoetst gaat u in bed liggen en drukt u op slapen gaan op uw bedien paneel. Alle verlichting gaat nu uit, en de nachtlampjes dimmen langzaam tot 0%.

Nachtelijk toiletbezoek..

In de nacht moet u het uit bed om naar het toilet te gaan maar u wilt u partner hierbij niet storen.

2:00

U drukt even lang op de knop bedoelt voor uw nachtlampje en deze gaat voor 30% branden. de badkamerverlichting gaat ook aan voor 50% zodat u een verlichte route heeft naar de badkamer.

Na het toiletbezoek drukt u nogmaals lang op de knop van uw nachtlampje, en de beide lampen doven langzaam zodat u weer rustig kan gaan slapen.